We hebben één grote passie: Wijn! En dat willen we graag delen met jullie. Daarom bieden we een mooi assortiment wereldwijnen aan waarbij prijs en kwaliteit hand in hand gaan. Maar wel wijn gemaakt door èchte wijnmakers, producenten die met passie en vakmanschap het beste uit hun wijngaarden willen halen en zich willen onderscheiden.

Aanbod

aanbod magazijn voorraad wijnWij hebben een selectie gemaakt van 60 wijnen. Dat hebben we bewust gedaan om het maken van een goede keuze eenvoudiger te maken. Je kunt gemakkelijk zoeken op land, regio of druivensoort. We passen elk seizoen ons aanbod van wijnen aan. We hebben een groot magazijn achter de hand waar 1500 wijnen zijn opgeslagen: 325 biologische/biodynamische wijnen, 600 wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en 575 gastronomische wijnen! Er is dus altijd wel een passende wijn voor je te vinden. Daarom kun je ons altijd vrijblijvend om advies vragen. Ook als je een wijn zoekt voor een specifiek gerecht, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Rode wijnen

Witte wijnen

Rosé wijnen

Mousserende wijnen

Bourgondische wijnverwennerijen

Wij organiseren elke maand een proeverij over een wijn producerend land, regio, druif of andere aanleiding om goede wijnen te proeven. Wij bieden altijd passende gerechten waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van lokale produkten van de streek. Denk aan mals lams-, rund- of varkensvlees en verse groenten uit onze tuin of uit de kas. De proeverij gaat door bij minimaal 8 mensen en maximaal 12. Zo houden we het gezellig en is er volop de mogelijkheid om ervaringen te delen met elkaar. De kosten variëren van € 37,50 tot € 47,50 per persoon. Zo zijn wijnen uit de Bourgogne of Piëmonte duur in aanschaf, maar je krijgt wel de kans om topwijnen te proeven en je smaakvoorkeur te leren kennen. De proeverij duurt ongeveer 2 uur. Na afloop van elke proeverij kun je de geproefde wijnen kopen met 10% korting!

Zie onze agenda voor meer informatie.
kaas en vlees plank

Wijntrainingen

Je hebt behoefte aan verdieping van je wijnkennis, je wilt beter leren proeven en je smaakvoorkeuren leren kennen of uitbreiden. We bieden voor groepen van max. 8 mensen wijntrainingen aan op locatie. Een paar voorbeelden: we kunnen Sauvignon Blanc uit Frankrijk naast die uit Chili, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland zetten en bovendien rekening houden met wijnen uit koele of juist warmere streken. De smaakverschillen zijn aanzienlijk en bieden je een goed inzicht waar je voorkeuren liggen. Of misschien wil je de grote rode wijnen uit Italië eens opgesteld zien staan om samen met vrienden hiervan te genieten! Ook als je je personeel wilt trainen in het correct informatief aanbieden van de wijnen, dan kun je bij ons terecht voor een training op maat. Informeer eens naar de mogelijkheden.
wijntrainingen

Wijnkelder en wijnkaart

We helpen je graag met het opbouwen van je eigen voorraad voor je wijnkelder zodat je voor elk gerecht een passende wijn kunt serveren. Daarom vind je bij de beschrijving van onze wijnen altijd informatie bij welke gerechten de wijnen passen zodat zij optimaal tot hun recht kunnen komen. Neem nou onze eigen kelder; nu het voorjaar er aan komt zul je bij ons meer lichtvoetige wijnen aantreffen. Een goed voorbeeld zijn de mousserende lente- en zomerwijnen die uitblinken in citrus en wit fruit en veel minder brioche en broodtonen hebben. In de herfst kiezen we dan meer mousserende met rijp geel fruit met juist die gisttonen die zo goed passen bij het seizoen en de gerechten van het seizoen. Een uitgebalanceerde wijnvoorraad voor je wijnkelder past bij je eigen wensen en biedt houvast bij het maken van je gerechten.
wijnkelder en wijnkaart

Van Gijs Wijnen


vangijswijn@gmail.com
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte