Agenda

januari
Chili Villard Wines

Zaterdag 27 januari
Chileense Wijnen
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Chili is gezegend met een ideaal klimaat en is vooral Frans georiënteerd; Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het zijn wijnen die snel op dronk zijn waarbij het fruit de boventoon voert en de zuren vrij laag zijn. Maar achter dat zachtaardige karakter schuilen wijnen die krachtig en vol van smaak zijn met soms pittige alcoholpercentages. Daarom gaan we op ontdekkingstocht van Noord naar Zuid en doen we de Chileense Valleys aan die grofweg ten noorden en ten zuiden van de hoofdstad Santiago liggen. We bezoeken de wijngaarden per glas van Villard, Emiliana, Antiyal en Montes. De wijngaarden van deze producenten strekken zich uit over een groot gedeelte langs de Westkust met volop mogelijkheden om smaakverschillen te ervaren. Natuurlijk vergeten wij de inwendige mens niet: we genieten van verfijnde zeevruchten, empanadas, krokant gebakken rund- en lamsvlees, worst en kip die we verwerken in een hartig stoofpotje.

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: 27 januari
Tijd: 14:00 - 17:00
Prijs: € 37,50

10% proeverij-korting op de geproefde wijnen

februari

Vrijdag 2 februari
Wines from Downunder, Australia
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Australië is het land van de volle zongerijpte wijnen. Soms zo doorstoofd dat het fruit zelfs jammy wordt. Maar weet je dat er ook gebieden zijn met een gematigd klimaat waar pareltjes van witte en rode wijnen gemaakt worden? Tijdens de proeverij zal Joop vertellen over die wijnen. En belangrijker: laten proeven zodat je het zelf kunt ervaren. We zorgen er natuurlijk voor dat de hele tafel gevuld wordt met heerlijke passende hapjes.

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 2 februari
Tijd: 19:00
Prijs: € 37,50

maart

Vrijdag 2 maart
Wijn en Spijs Spanje
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Natuurlijk, het land van de paella, inkvis en cervesa. Maar er is natuurlijk véél meer. Spanje heeft enorme stappen gemaakt en de kwaliteit van de wijnen is fors verbeterd. Veel minder hout en meer focus op het 'terroir' zoals men in Frankrijk zegt.

Tijdens deze avond presenteert Joop een aantal toppers uit vooral het Noordelijke gedeelte van Spanje. Van West naar Oost gaan we van Galicië, Castilië en Leon, Rueda, Ribera del Duero, Rioja en eindigen in Penedès om al dat Spaans temperament te blussen met een Cava. Joop laat jullie deze selectie wijnen drinken die gemaakt zijn door Spanje's meesterwijnmaker Telmo Rodriguez!

Houd er rekening mee dat we ook Spaanse gerechten serveren!

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 2 maart
Tijd: 19 uur
Prijs: € 37,50

april

Vrijdag 6 april
Wijnen uit Zuid-Frankrijk
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

We zijn er zo'n beetje allemaal mee opgegroeid; de wijnen die we hebben gedronken tijdens onze vakanties naar Frankrijk: van eenvoudige huiswijnen tot oplegwijnen die nog jaren moesten rijpen in de kelder thuis. Inmiddels is die tijd wel een beetje voorbij.

In ieder geval vanavond wel, want dan schenken we wijnen uit de Rhone, Provence, Languedoc, Rousillon en Minervois. En gelukkig zijn ze allemaal op dronk en klaar om ontkurkt te worden.

Joop vertelt volop over de Franse druiven, wijntermen, etiketten en hoe je aan de hand hiervan de juiste wijn kiest. We serveren er natuurlijk bijpassende hapjes bij. Om alvast in de vakantiestemming te komen: we schenken wijnen van o.a. La Ferme du Mont, Clos Bellane, Marc Kreydenweiss, Domaine Piqueroque, Château l'Esparrou, Domaine Sainte Léocadie.

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 6 april
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Prijs: € 37,50Na afloop 10% korting op alle geproefde wijnen
mei

Vrijdag 4 mei
Wijnen voor liefhebbers: Bourgogne!
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Bourgondisch genieten van wijnen uit de Bourgogne!

Wijnen uit de Bourgogne hebben een ongekende aantrekkingskracht voor een heleboel mensen. We scharen ons er graag onder! Het is relatief eenvoudig om heel veel geld uit te geven voor topwijnen die in deze regio worden gemaakt. Het is echter veel uitdagender om superwijnen te vinden die afkomstig zijn van kleinere wijnhuizen maar kwalitatief net zo goed en spannend zijn. Een boeiend verhaal over de complexe terroirs van de Bourgogne gelardeerd met voldoende proefmateriaal.

Van Chablis, via Côte d'Or, de Côte Chalonnaise en tot slot de Mâconnais in het Zuiden. Ontdek de grote smaakverschillen tussen de Chardonnay's en Pinot Noirs die we serveren en maak kennis met die andere druif uit de Bourgogne, de Aligoté. We kiezen wijnen van Domaine des Hâtes, Guyot, Domaine Latour-Giraud (Meursault), Mouton en Michel Rey.

Verwacht typische, wat boerse gerechtjes om het Bourgondisch gevoel compleet te maken!

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 4 mei
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Prijs: € 47,50Na afloop 10% korting op alle geproefde wijnen
juni

Vrijdag 1 juni
Wijnen uit Italië
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Wat moet je zeggen over Italië: geweldig warm, gastvrij en gepassioneerd volk, een tikje chaotisch maar dat heeft zijn charme Iedereen kent de bekende wijngebieden zoals Piemonte, Toscane en Umbrië maar wie kent Alto Adige? Ten zuiden van de Alpen maken ze topwijnen, zo ook in Friuli Venezia Giulia. Misschien ook nog een uitstapje naar de Abruzzen en dan door naar de hak van Italië, Puglia.

We schenken wijnen van Travaglini, Abbazia Novacella, Russolo, Rocca di Castagnoli, Talamonti en Antica Enotria.

Met wat topgerechtjes erbij wordt dit een echte avond om van te genieten!

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 1 juni
Tijd: 19.00-21.00 uur
Prijs: € 37,50Na afloop 10% korting op alle geproefde wijnen.
september

Vrijdag 14 september
Zeeuwse en Nederlandse Wijnen
@ Wijngaard Hagemeier Zaamslagveer

De interesse voor wijnen van Nederlandse bodem groeit gestaag. Ook in onze eigen provincie worden er zeer goede wijnen gemaakt. Iedereen kent wel De Kleine Schorre, maar er zijn ook een aantal kleinere wijngaarden die uitstekende wijnen maken. Zo ook in Wijngaard Hagemeier in Zaamslagveer.

Wijngaardier Aad van Hilst nodigt ons uit in zijn wijngaard aan de Koning Willem III weg bij Zaamslagveer. Aad is een begenadigd botanist zegt hij zelf en maakt wijnen op kleine schaal die niet in de verkoop gaan. Als een van de weinigen kunnen wij met een select gezelschap wijnliefhebbers aanschuiven bij hem in de wijngaard! We gaan diverse wijnen van lokale bodem proeven zoals de Cabernet Blanc etc. etc.
Uiteraard zorgen wij voor een volwaardige bourgondische ambiance met bijpassende gerechtjes.

Locatie: Wijngaard Hagemeier, Koning Willem III weg, Zaamslagveer
Datum: vrijdag 14 september
Tijd: 19.00-21.00 uur
Prijs: € 37,50Na afloop 10% korting op de geproefde wijnen.

oktober

Vrijdag 5 oktober
Biologische wijnen: zin of onzin & het bewijs!
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Er wordt zoveel over geschreven tegenwoordig dat je niet meer weet of het waar of onwaar is. Wij doen daar niet moeilijk over en laten je een wereldwijde selectie proeven van bio(dynamische) wijnen. Ons lijstje bevat o.m. wijnen van Eugene Meyer, Wittman, Kreydenweiss, Diwald, Gino Fasoli, Antica Enotria, Bodegas Pinord en Zuccardi. Joop vertelt over de Vin Nature, Fairtrade, Demeter en andere eco-werkwijzes in de wijngaard, het oogsten, het werk in de kelder en tot slot het bottelen.

We trekken de kurken eraf en laten jullie oordelen: is biologische wijn beter van smaak of denken we dat alleen maar omdat het bio is? Ervaar het samen met onze kok die natuurlijk allerlei bijpassende bio-gerechten gaat serveren.

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 5 oktober
Tijd: 19.00-21.00 uur
Prijs: € 37,50Na afloop 10% korting op de geproefde wijnen.
november

Vrijdag 2 november
Barolo Night
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

De wijnen uit Piëmonte hebben een grote aantrekkingskracht op wijnliefhebbers uit de hele wereld en bovendien hebben weinig regio’s in Italië het zo goed begrepen als zij. Met een duidelijke focus op terroir, ligging en locatie worden wij verleid met een grote diversiteit van wijnmakersstijlen van de befaamde Nebbiolo druif. We gaan natuurlijk die stijlen eens proefondervindelijk onze tongen laten strelen.

Voor de liefhebbers: Travaglini met zijn ‘berg-Nebbiolo’s’, Renato Cigliuti, Giovanni Rosso, Domenico Clerico, Piero Gatti en Tenuta San Pietro. Geniet van deze wijnen met bijpassende seizoensgerechtjes van wild, paddestoelen en overige Italiaanse ‘costi solidi’.

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 2 november
Tijd: 19.00-21.00 uur
Prijs: € 47,50Na afloop 10% korting op de geproefde wijnen.
december

Vrijdag 7 december
Feestwijnen 2018!
@ Van Gijs Wijnen Zaamslag

Tijdens onze afsluitende proeverij van het jaar richten we ons op de gastronomische wijnen voor de feestdagen. Laat je inspireren door onze wijnen die uitblinken in gastronomische en culinaire veelzijdigheid. We serveren wijnen uit de hele wereld die hun mannetje staan bij klassieke en hypermoderne kookkunst.

We maken een een selectie uit het assortiment van Marcel Deiss, Vacheron, Larue, Lurton, Giovanni Rosso, Abbazia Novacella, Telmo Rodriguez, Wittmann, Kaesler (Barossa Valley). Wedden dat je hier inspiratie van krijgt..?

Locatie: Van Gijs Wijnen Zaamslag
Datum: vrijdag 7 december
Tijd: 19.00-21.00 uur
Prijs: € 37,50Na afloop 10% korting op de geproefde wijnen.

Inschrijven

Geef aan voor welke datum je wilt aanmelden en met hoeveel personen

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte