‘International School of Wines’

logo WSET level 3 wines certified

Word jij geprikkeld om alles over wijn te weten te komen? Wil je nieuwe wijnen ontdekken? En zou je dit alles het liefst met je tafelgenoten bespreken? Als jij toe bent om een volgende stap te maken in jouw wijnontwikkeling, dan ben jij als liefhebber of professional van harte welkom bij de ‘International School of Wines’!

Tijdens 6 bijeenkomsten bespreken & proeven we wijnen uit de meest bekende regio’s van Europa en Zuid-Afrika. Denk aan Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië  en Zuid-Afrika. Ook de prachtige, karaktervolle biologische wijnen en wellicht ook wijnen van eigen Zeeuwse bodem worden niet vergeten. Voor alle onderwerpen en soorten wijnen die aan bod komen, bekijk hieronder onze agenda.


Onze bourgondische groepsarrangementen zijn ideaal voor vriendengroepen, clubs en (personeels)-verenigingen. Je kunt je aanmelden voor een bijeenkomst naar keuze. De kosten hiervoor zijn € 39,50 uitgezonderd voor de bijeenkomsten over de topwijngebieden Bourgogne en Piëmonte (€ 49,50).

Smaakt het naar meer? Tijdens alle bijeenkomsten zijn de geproefde wijnen te verkrijgen.

AGENDA 2022 / 2023

4 oktober 2022

Wijnen uit Zuid-Frankrijk

Wijnen uit Zuid-Frankrijk

Misschien kom je net terug van je favoriete vakantieland Frankrijk. Of wellicht had je plannen om er dit jaar naar toe te gaan en heb je besloten om thuis in eigen land vakantie te vieren. Hoe het ook zij, je kunt opnieuw de geuren en smaken van de Languedoc, Roussillon en Provence  herbeleven! Van rode uitdagende in Bordeaux stijl gemaakt wijn tot fris- kruidig Mediterraan wit en rosé. Kortom,  voor ieder wat wils.

 • Locatie

  Van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum

  dinsdag 4 oktober 2022

 • Tijd

  19.00 – 21.00 uur

 • Prijs

  € 39,50

Inclusief Franse hapjes!

Inschrijven voor 4 oktober 2022

1 november 2022

Wijnen uit Spanje

Wijnen uit Spanje

Natuurlijk, het land van de paella, inktvis en cervesa. Maar er is natuurlijk véél meer. Spanje heeft enorme stappen gemaakt en de kwaliteit van de wijnen is fors verbeterd. Veel minder hout en meer focus op het ‘terroir’ zoals men in Frankrijk zegt.

Tijdens deze avond presenteert Joop een aantal toppers uit vooral het Noordelijke gedeelte van Spanje. Van West naar Oost gaan we van Galicië, Castilië en Leon, Rueda, Ribera del Duero, Rioja en eindigen in Penedès om al dat Spaans temperament te blussen met een Cava. Joop laat jullie deze selectie wijnen drinken die gemaakt zijn door Spanje’s meest begaafde wijnmakers!

 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum

  dinsdag 1 november 2022

 • Tijd

  19.00 – 21.00 uur

 • Prijs

  € 39,50

Inclusief bijpassende hapjes!


Inschrijven voor 1 november 2022

6 december 2022

Barolo night

Barolo night!

De wijnen uit Piëmonte hebben een grote aantrekkingskracht op wijnliefhebbers uit de hele wereld en bovendien hebben weinig regio’s in Italië het zo goed begrepen als zij. Met een duidelijke focus op terroir, ligging en locatie worden wij verleid met een grote diversiteit van wijnmakersstijlen van de befaamde Nebbiolo druif. We gaan natuurlijk die stijlen eens proefondervindelijk onze tongen laten strelen.

Voor de liefhebbers: Travaglini met zijn ‘berg-Nebbiolo’s’, Renato Cigliuti, Giovanni Rosso, Domenico Clerico, Piero Gatti en Tenuta San Pietro. 

 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum

  dinsdag 6 december 2022

 • Tijd
  19.00 – 21.00 uur
 • Prijs

  € 49,50

Inclusief bijpassende Italiaanse hapjes!

Inschrijven voor 6 december 2022

4 april 2023

Wijnen uit Zuid-Afrika

Wijnen uit Zuid-Afrika

Sinds het midden van de 17e eeuw wordt wijn gemaakt op Kaap de Goede Hoop, wat betekent dat Zuid-Afrika een veel langere, ononderbroken geschiedenis van wijnmaken heeft dan Australië of Californië. We proeven o.m. wijnen uit Stellenbosch, Swartland, Elgin en de Westkaap. We richten ons op Estate Wines, trekken graag een fles Méthode Cap Classique open en laten jullie graag de fijnste Chenin blanc en overige uitstekende geconcentreerde wijnen proeven. Jullie willen namen? Denk aan Boutinot (Waterkloof), Jordan, Marc Kent, Paul Cluver, Reyneke, Villiera. Dit sal ‘n aangename aand wees!
 • Lokatie

  Naar keuze

 • Datum

  dinsdag 4 april 2023

 • Tijd
  19.00 – 21.00 uur
 • Prijs

  € 39,50

Met bijpassende Zuid-Afrikaanse hapjes!

Inschrijven voor 4 april 2023

2 mei 2023

Wijnen uit Duitsland

Wijnen uit Duitsland

Duitsland is synoniem met Riesling, maar óók met zoete wijn die zo bekend was in de jaren ’80. Tegenwoordig is de kwaliteit van de Duitse wijnen enorm verbeterd en kunnen ze zich meten met de allerbesten.

Daarom gaan we op ontdekkingstocht langs de wijngaarden die gelegen zijn langs de grote rivieren zoals de Rijn, Moezel en Mainz. We proeven de grote verschillen tussen de wijnen van de hoge en laag gelegen wijngaarden. Natuurlijk mag je weer toppers van ons verwachten zoals de wijnen van Weingut Eymann, Ansgar Clüsserath, Carl Ehrhard en Wittmann! Jetz geht los!

 • Lokatie

  Naar keuze

 • Datum

  dinsdag 2 mei 2023

 • Tijd
  19.00 – 21.00 uur
 • Prijs

  € 39,50

Met bijpassende Duitse hapjes!

Inschrijven voor 2 mei 2023

6 juni 2023

Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen

Wat móet je nog zeggen over Italië? Heerlijk vakantieland maar soms ook heerlijk chaotisch! Ga eens op bezoek bij een lokale wijnproducent en je wordt bedolven onder gepassioneerd uitgesproken superlatieven hoe goed de wijn is! Altijd een paar flesjes meenemen natuurlijk…

Wij gaan vanavond in vogelvlucht van Noord naar Zuid-Italië en onderzoeken de verschillen tussen de hoog gelegen Alpenwijngaarden, de streek rondom de Lago’s, Toscane en de zuidelijke warme streken van bijvoorbeeld Campanië en Puglia.

 • Locatie

  Naar keuze

 • Datum

  dinsdag 6 juni 2023

 • Tijd

  19.00 – 21.00 uur

 • Prijs

  € 39,50

Inclusief Italiaanse hapjes!

Inschrijven voor 6 juni 2023

Inschrijven 4 oktober – Wijnen uit Zuid-Frankrijk

Inschrijven 1 november – Wijnen uit Spanje

Inschrijven 6 december – Barolo Night

Inschrijven 4 april 2023 – Wijnen uit Zuid-Afrika

Inschrijven 2 mei 2023 – Wijnen uit Duitsland

Inschrijven 6 juni 2023 – Italiaanse wijnen

Van Gijs Wijnen


vangijswijn@gmail.com
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte