'International School of Wines'

logo WSET level 3 wines certified
Word jij geprikkeld om alles over wijn te weten te komen? Wil je nieuwe wijnen ontdekken? En zou je dit alles het liefst met je tafelgenoten bespreken? Als jij toe bent om een volgende stap te maken in jouw wijnontwikkeling, dan ben jij als liefhebber of professional van harte welkom bij de ‘International School of Wines’!

Tijdens de introductieavond maak je kennis met het concept van de ‘International School of Wines’. Gedurende 8 maandelijkse bijeenkomsten bespreken & proeven we wijnen uit de meest bekende regio’s in de wereld. Denk aan Bourgogne, Piëmonte en vergeet natuurlijk Duitsland of Zuid-Afrika niet. Ook de prachtige, karaktervolle biologische wijnen en wijnen van eigen Zeeuwse bodem worden niet vergeten. Voor alle onderwerpen en soorten wijnen die aan bod komen, bekijk hieronder onze agenda.

Tijdens 2 bijeenkomsten gaan we de deur uit: onder leiding van een sommelier proeven we zijn wijn-spijs combinaties én we gaan op bezoek bij de gerenommeerde Zeeuwse wijnproducent in Zeeland: de Kleine Schorre.

Je kunt je aanmelden voor een bijeenkomst naar keuze. De kosten hiervoor zijn € 37,50, uitgezonderd voor de bijeenkomsten over de topwijngebieden Bourgogne en Piëmonte (€ 47,50). Wil je alle 8 bijeenkomsten volgen, dan zijn de totale kosten € 270,00 (incl. korting 10%).

Smaakt het naar meer? Tijdens alle bijeenkomsten zijn de wijnen te verkrijgen met een korting van 10% (uitgezonderd bij de externe locaties).

1 oktober 2019

Introductie avond:
Wijnen uit Italië

@ van Westen Mannen, Zaamslag

international school of wines
Wat moet je zeggen over Italië: geweldig warm, gastvrij en gepassioneerd volk. Een tikje chaotisch maar dat heeft zijn charme. Iedereen kent de bekende wijngebieden zoals Piemonte, Toscane en Umbrië maar wie kent Alto Adige? We verrassen je graag! Ga mee met ons buiten de gebaande paden? Ten zuiden van de Alpen bijvoorbeeld maken ze topwijnen, zo ook in Friuli Venezia Giulia. Misschien ook nog een uitstapje naar de Abruzzen en dan door naar de hak van Italië, Puglia.

We schenken wijnen van Travaglini, Abbazia Novacella, Russolo, Rocca di Castagnoli, Talamonti en Antica Enotria.
 • Lokatie
  Van Westen Mannenmode, Plein 10, Zaamslag
 • Datum
  dinsdag 1 oktober 2019
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs
  € 17,50
Na afloop ontvang je 10% korting op de aankoop van alle geproefde wijnen.

5 november 2019

Wijnen uit Spanje

@ van Westen Mannen, Zaamslag

wijn uit spanje
Natuurlijk, het land van de paella, inkvis en cervesa. Maar er is natuurlijk véél meer. Spanje heeft enorme stappen gemaakt en de kwaliteit van de wijnen is fors verbeterd. Veel minder hout en meer focus op het 'terroir' zoals men in Frankrijk zegt.

Tijdens deze avond presenteert Joop een aantal toppers uit vooral het Noordelijke gedeelte van Spanje. Van West naar Oost gaan we van Galicië, Castilië en Leon, Rueda, Ribera del Duero, Rioja en eindigen in Penedès om al dat Spaans temperament te blussen met een Cava. Joop laat jullie deze selectie wijnen drinken die gemaakt zijn door Spanje's meesterwijnmaker Telmo Rodriguez!
 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum
  dinsdag 5 november 2019
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs
  € 37,50
10% proeverij-korting op de geproefde wijnen.

3 december 2019

Barolo Night

@ van Westen Mannen, Zaamslag

Barolo
De wijnen uit Piëmonte hebben een grote aantrekkingskracht op wijnliefhebbers uit de hele wereld en bovendien hebben weinig regio’s in Italië het zo goed begrepen als zij. Met een duidelijke focus op terroir, ligging en locatie worden wij verleid met een grote diversiteit van wijnmakersstijlen van de befaamde Nebbiolo druif. We gaan natuurlijk die stijlen eens proefondervindelijk onze tongen laten strelen.

Voor de liefhebbers: Travaglini met zijn ‘berg-Nebbiolo’s’, Renato Cigliuti, Giovanni Rosso, Domenico Clerico, Piero Gatti en Tenuta San Pietro. 
 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum
  dinsdag 3 december 2019
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs
  € 47,50
10% proeverij-korting op de geproefde wijnen.

28 januari 2020

Chileense Wijnen

@ van Westen Mannen, Zaamslag

Chileense wijn
Chili is gezegend met een ideaal klimaat en is vooral Frans georiënteerd; Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec en Chardonnay en Sauvignon Blanc. Het zijn wijnen die snel op dronk zijn waarbij het fruit de boventoon voert en de zuren vrij laag zijn. Maar achter dat zachtaardige karakter schuilen wijnen die krachtig en vol van smaak zijn met soms pittige alcoholpercentages. Daarom gaan we op ontdekkingstocht van Noord naar Zuid en doen we de Chileense Valleys aan die grofweg ten noorden en ten zuiden van de hoofdstad Santiago liggen. We bezoeken de wijngaarden per glas van Villard, Emiliana, Antiyal en Montes. De wijngaarden van deze producenten strekken zich uit over een groot gedeelte langs de Westkust met volop mogelijkheden om smaakverschillen te ervaren. 
 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum
  dinsdag 7 januari 2020
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs
  € 37,50
10% proeverij-korting op de geproefde wijnen.

3 maart 2020

Wijnen uit Zuid-Afrika

@ van Westen Mannen, Zaamslag

wijn uit Zuid-Afrika
Sinds het midden van de 17e eeuw wordt wijn gemaakt op Kaap de Goede Hoop, wat betekent dat Zuid-Afrika een veel langere, ononderbroken geschiedenis van wijnmaken heeft dan Australië of Californië. We proeven o.m. wijnen uit Stellenbosch, Swartland, Elgin en de Westkaap. We richten ons op Estate Wines, trekken graag een fles Méthode Cap Classique open en laten jullie graag de fijnste Chenin blanc en overige uitstekende geconcentreerde wijnen proeven. Jullie willen namen? Denk aan Boutinot (Waterkloof), Jordan, Marc Kent, Paul Cluver, Reyneke, Villiera. Dit sal 'n aangename aand wees!
 • Lokatie

  van Westen Mannen, Plein 10, Zaamslag

 • Datum
  dinsdag 3 maart 2020
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs
  € 37,50
10% proeverij-korting op de geproefde wijnen.

Inschrijven voor 3 maart 2020

5 maart 2020

Op bezoek bij de sommelier

@ Hotel De Blanke Top, Cadzand
sommelier
Host/sommelier Patrick Corijn stelt graag zijn vernieuwde locatie ter beschikking om samen met ons een aantal mooie wijn/spijs combinaties te proeven. Zijn visie is om veeleisende gasten optimaal te ‘soigneren’ en tevens te laten genieten van het geweldige uitzicht op zee. Je kunt er natuurlijk uitstekend overnachten maar wij gaan samen met Patrick aan de slag om samen de perfecte wijn/spijs combinaties te proeven. Dit doen we in de nieuwe wijnbar en met een beetje geluk krijgen we die avond nog een rondleiding in de Champagnebar op de topfloor!
 • Lokatie

  Hotel de Blanke Top, Boulevard de Wielingen 1, Cadzand

 • Datum

  donderdag 5 maart 2020

 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs

  € 97,50

10% proeverij-korting op de geproefde wijnen.

Inschrijven voor 5 maart 2020

5 mei 2020

Op bezoek bij de wijnproducent!

@ Wijnhoeve De Kleine Schorre, Dreischor
wijnproducent De Kleine Schorre
Vanaf de oprichting in 2001 worden er druivenrassen geplant die naadloos moeten aansluiten bij de Zeeuwse Zilte Zaligheden: kreeft, platvis, oesters, lamsoor en zeekraal. De Kleine Schorre is inmiddels leverancier van witte wijn aan de KLM World Businessclass! We bezoeken samen de wijngaard, de wijnkelder en daarna gaan we proeven: 6 proefglazen van de Pinot gris, Pinot blanc, Rivaner en Auxerrois inclusief de Brut de Zélande en we bieden jullie graag een Plateau Zeeuwse Produkten aan! Een passende afsluiting van het seizoen!
 • Lokatie
  Wijnhoeve De Kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor
 • Datum
  dinsdag 5 mei 2020
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs

  € 57,50

Inschrijven voor 5 mei 2020

2 juni 2020

SPETTERENDE AFSLUITING!

@ Van Westen Mannen, Zaamslag

Alle bezoekers van dit seizoen zijn van harte welkom om samen de aroma's van een spannend assortiment wijnen op te snuiven. Nadere informatie volgt spoedig!

 • Lokatie
  Van Westen Mannen, Zaamslag
 • Datum
  dinsdag 2 juni 2020
 • Tijd
  19.00 - 21.00 uur
 • Prijs

  € 37,50

Inschrijven voor 2 juni 2020

Inschrijven

Inschrijven 3 maart 2020 - Wijnen uit Zuid-Afrika

Inschrijven 5 maart 2020 - Op bezoek bij de sommelier

Inschrijven 5 mei 2020 - Op bezoek bij de wijnproducent

Inschrijven 2 juni 2020 - Spetterende afsluiting

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte