Agusti Torello Cava Brut Nature Gran Reserva mousserende wijn cava

Agusti Torelló Cava Brut Reserva
Catalonië, Spanje

Agusti Torelló is eeen kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen Macabeo, Xarello en de Parellada.  Deze unieke streek ligt even ten zuiden van Barcelona rondom het centrumstadje van de Cava, Sant Sadurní d’Anoia.

Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang.

De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in de tophoreca van Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca.

Dat Agusti Torelló het meest imposante Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld (‘Solid’).

De cava rukt naar frisse groene appel en wat verse kruiden zoals munt. Je ervaart de fijne bubbeltjes in je mond en wat mineraliteit. De wijn heeft een hele mooie balans tussen zuren en een bescheiden dosage.

Deze cava kun je prima als aperitief drinken maar gaat ook prima samen met mooie visgerechten en natuurlijk bij alle tapas en pinchos zoals croquetas of calamares fritos.


€ 18,30 per fles

BESTELLEN & VERZENDEN

Na je bestelling maken we een factuur aan. Zodra de factuur betaald is, maken we je bestelling verzendklaar. We bezorgen gratis in een straal van 15 km rondom Zaamslag. Voor verzending per pakketpost betaal je een bijdrage aan de verzendkosten van € 6,95 per doos.

Bestelformulier

Geef de naam/namen op van de wijn(en) die je wilt bestellen en het aantal flessen aub.

Andere Mousserende wijnen

Wagram, Oostenrijk
Marlborough, Nieuw-Zeeland
Trentino, Italië
Bourgogne, Frankrijk
Catalonië, Spanje
Champagne, Frankrijk
Neusiedlersee, Oostenrijk

Van Gijs Wijnen


vangijswijn@gmail.com
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte