Coste di Moro

Coste di Moro
Abruzzen, Italië

Cantina Orsogna is een coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de tweede hoogste berg in de Apenijnen, de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte.
Bij Lunaria wordt er gewerkt volgens bio-dynamische principes en zijn alle wijnen van dit huis Demeter gecertificeerd.
De Montepulciano druiven worden op pergola wijze verbouwd, wijngaarden liggen op gemiddeld 300-450 hoogte. Tijdens de vinificatie hanteert men schilinweking voor een kleine 10-15 dagen bij een constante temperatuur van 25-28 °C waardoor een fraaie concentratie van fruit ontstaat. De wijn wordt deels 4 maanden op hout en rvs opgevoed.

Deze Montepulciano d’Abruzzo heeft enorm veel fruit, zachte bitters, zuren en tannines. Mooie tonen van rijp rood kersenfruit, cacao en wat hout.

Drink de wijn samen met wat gerookte ham, salami, gegrild vlees en bij volle en rijke pastagerechten.

€ 11,80 per fles

BESTELLEN & VERZENDEN

Na je bestelling maken we een factuur aan. Zodra de factuur betaald is, maken we je bestelling verzendklaar. We bezorgen gratis in een straal van 15 km rondom Zaamslag. Voor verzending per pakketpost betaal je een bijdrage aan de verzendkosten van € 6,95 per doos.

Bestelformulier

Geef de naam/namen op van de wijn(en) die je wilt bestellen en het aantal flessen aub.

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte