Rietvallei Dark Cin

Rietvallei Dark Cin
Robertson, Zuid-Afrika

Rietvallei is sinds 1864 een echt familiebedrijf dat al zeven generaties in bezit is van de familie Burger. Het wijnhuis is daarmee één van de weinigen in Zuid-Afrika die al meer dan 150 jaar in bezit is van één familie. Het is ook één van de oudste wijnhuizen in Robertson. Tegenwoordig is Kobus Burger de eigenaar en wijnmaker. Kobus weet het beste uit zijn wijngaarden te halen en produceert de toegankelijke en sappige wijnen waar Robertson om bekend staat in het lagere segment en enkele uitstekende rode en witte estatewijnen in het hogere segment die duidelijk meer terroir invloed hebben. Ook produceert Rietvallei een Red Muscadel, gemaakt van tot 100 jaar oude wijnstokken. Een wijn die verrassend betaalbaar is en breed ingezet kan worden als dessertwijn of aperitief.

Deze wijn is gemaakt van 100% Cinsault en heeft een intense rode kleur die doet denken aan donkere pruimen. De neus is intens, met tonen van zwarte bessen, specerijen, bosgrond en rook. De smaak is intens, maar sappig. Bessen, specerijen en een hint van chocolade worden ondersteund door prettig rijpe tannines en voldoende zuren. De afdronk is compleet en heeft een mooie balans tussen het fruit en de aardsheid van de wijn. Probeer deze wijn eens met een zeer kort gebakken struikvogelbiefstuk, geroosterd kalfsvlees of eendenborstfilet.

€ 12,55 per fles

BESTELLEN & VERZENDEN

Na je bestelling maken we een factuur aan. Zodra de factuur betaald is, maken we je bestelling verzendklaar. We bezorgen gratis in een straal van 15 km rondom Zaamslag. Voor verzending per pakketpost betaal je een bijdrage aan de verzendkosten van € 6,95 per doos.

Bestelformulier

Geef de naam/namen op van de wijn(en) die je wilt bestellen en het aantal flessen aub.

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte