Skip to main content
Marc Kreydenweiss Les Grimaudes

Rode wijn van de maand april: Les Grimaudes!

Ik moet het toegeven: ik heb een zwak voor excentrieke wijnmakers. Zo ook voor Marc Kreydenweiss die in de jaren ’80 is begonnen met biologische en biodynamische wijnbouw bij Andlau, in het noorden van de Elzas. Zijn Les Grimaudes is de rode wijn van de maand april.

Les Grimaudes van Domaine Marc Kreydenweiss

Kreydenweiss Les Grimaudes Costieres de NimesZijn visie en werkwijze was erop gericht om de allerhoogste kwaliteit te vinden in harmonie met de natuur. Nu vinden veel wijnbouwers dat normaal, maar toen werd hij voor gek verklaard. Hij kocht in 1999 een domein in de Rhône in Costière de Nîmes en werkt er volgens dezelfde filosofie. Marc maakt serieuze, fijne wijnen met een zekere mineraliteit.

Rhone Valley Les GrimaudesDeze Grimaudes is makkelijk drinkbaar en een wijn voor elk moment. Gemaakt op het domein door een vrouwelijke wijnmaakster en heeft een zijdezachte structuur met fijne zuren en zachte tannines. Vol van smaak met een kruidige ondertoon en gemaakt van Grenache, Carignan en Cinsault.

Normaal € 12,75 – nu € 12,30 per fles.

Bestellen

biodynamisch, biologisch, Carignan, Cinsault, Frankrijk, Frans, Grenache, Grimaudes, Marc Kreydenweiss, Rhône, rode wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *