Villiera Red Wines Subliem

Subliem! Down to Earth

Er zijn van die wijnen die je bijblijven. Als je ze hebt gedronken, dan laten ze je niet meer los omdat ze je een gevoel van gelukzaligheid geven. Kortom, een wijn die je moet delen.

Down to Earth

Ik had de wijnen van Villiera uit Stellenbosch Zuid-Afrika al vaker gezien maar nooit geproefd. Deze keer koos ik voor de Down to Earth uit 2014. Een assemblage van Touriga Nacional en Shiraz. Een Portugese en een Franse druivensoort worden samengevoegd door een van oorsprong Engelse familie die in Zuid-Afrika wijnen maakt; het klinkt als een onwaarschijnlijk samenwerkingsverband. Het is de 3e generatie Griers die in 1983 startten met de verbouwen van druiven. Inmiddels bezitten zij 180 ha. grond waarvan 40% geplant is met rode druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Touriga Nacional. Aangezien deze laatste veel tijd nodig heeft om verteerbare tannines te krijgen, was ik benieuwd of 4 jaar rijping voldoende was om de wijn te drinken.

De wijn is robijnrood van kleur, ruikt naar zwarte bes, kersen en bramen, kruiden en aarde. Hij smaakt vol en zacht, (zwart) fruitig en heeft mooi geïntegreerde tannines en zuren. Deze wijn is goed op dronk en kan nog enkele jaren liggen. We hebben deze wijn gedronken met een Zuid-Franse stoofschotel, in dit geval een witte bonenschotel (Cassoulet) van verse varkensworst samen met geconfijte eend. Top!

Prijs per fles € 8,95

Bestellen

Villiera Down to Earth Red subliem

cabernet sauvignon, Down to Earth, Merlot, rode wijn, Shiraz, Stellenbosch, Touriga Nacional, Zuid-Afrika, Zuid-Afrikaans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte