gerechten bij cabernet sauvignon

Wijn & Spijs – Gerechten met Cabernet Sauvignon

De koning van de bewaarwijnen geurt naar zwarte bessen, cassis, ceder, sigarenkistjes, tabak en leer. De thuisbasis van deze wijn is Bordeaux waar hij vaak geassembleerd wordt met Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Het is een perfecte wijn voor alle gelegenheden. Wat je erbij eet?

wijn & spijs Coriole Songbird Cabernet SauvignonDenk aan rood vlees zoals lam. Dit kan variëren van een eenvoudige lamskotelet die prima samengaat met een goedkope Cabernet. De wijn zal groeien in smaakbeleving als je ‘m combineert met de klassieke lamsbout met knoflook, rozemarijn en ansjovis. Cabernet gaat ook goed samen met de zoete geuren van wortelgroenten van bospeen en pastinaak. Elegantere Bordeaux passen prima bij kalfsvlees met truffels, kalfskarbonade met champignonsaus. De aardse zwartebessensmaak van deze druif gaat hand in hand met bietjes in een risotto van wortelgroenten en waterkers.

Bestellen

Bordeaux, cabernet sauvignon, eten, Frankrijk, Frans, rode wijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte