champagne oesters

Wijn & Spijs- Gerechten met Champagne!

Champagne wordt meestal als aperitief gedronken. Als je zelf champagne koopt, hou dan rekening met het volgende: in de Champagne mogen er slechts 3 druivenrassen gebruikt worden. Dat zijn Chardonnay (geeft frisheid, elegantie en romigheid), Pinot Noir (geeft sappige fruitigheid) en Pinot Meunier (die de wijn een brede, wat volle kruidigheid geeft). Het is aan de wijnmaker of hij hier een zgn. assemblage van maakt of niet. Een blanc de blancs is altijd een Chardonnay. Een blanc de noir wordt altijd gemaakt van rode druiven, dus van Pinot Noir en/of Pinot Meunier.

Dosnon Lepage Recolte Noire Pinot NoirAls je niet al te ingewikkeld wilt doen en er iets bij te knabbelen wilt, neem dan gewoon een zakje chips of gebrande gezouten nootjes. Champagne en vis is ook een goede combinatie; neem dan kleine snacks op brood of aardappel waarop je garnalen-, kreeft- of krabmayonaise doet. Wat dacht je van oesters met een plakje uitgebakken chorizo of Sint-Jacobsvrucht in een jasje van krokant gebakken prosciutto…

Probeer deze rijpe en fruitige Champagne eens!

€ 38,20 per fles

Bestellen

champagne, chorizo, Dosnon, oesters, prosciutto, St Jacobsvrucht, vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Gijs Wijnen


info@vangijswijnen.nl
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte