Telmo Rodriguez vineyard Basa

Witte wijn van de maand april: Basa!

Telmo is man met een visie die wijnen maakt met veel expressie, die jong drinkbaar zijn, prachtig fruit bevatten en vooral niet te veel hout hebben en bovendien concurrerend zijn in alle prijsklassen. Dit alles ook nog in flessen met een moderne en luxe uitstraling. Zijn Basa uit 2016 is de wijn van de maand april.

Telmo Rodriguez Basa do Rueda

Basa van Telmo Rodriguez

Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush vines’ ofwel druivenstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht (ook in droge jaargangen) en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren zodat ze minder gestoofd worden. Telmo werkt graag met oude stokken zodat de wortels diep geworteld zitten om vocht te vinden. Het komt de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven een lagere opbrengst maar wel druiven van hoge kwaliteit en complexiteit. Alhoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch.

Compana de vinos TR Basa
Deze Basa uit 2016 is gemaakt van Verdejo en Viura en komt uit het wijnbouwgebied Rueda. Het wit fruit stuift het glas uit en is heerlijk vol en tevens fris. Een wijn die naar meer doet smaken. Deze wijn is een bestseller bij vele restaurants.

Prijs per fles normaal € 8,75 – alleen in april voor € 8,05!

Bestellen

Basa, biologisch, Rueda, Spaans, Spanje, Telmo Rodriguez, Verdeja, Viuro, witte wijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Gijs Wijnen


vangijswijn@gmail.com
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte