Masciarelli

Witte wijn van de maand mei: Masciarelli Linea Classica Trebbiano d’Abruzzo!

De Abruzzen liggen aan de oostkust van Italië, zo’n beetje halverwege aan de Adriatische Zee. De Apenijnen met als hoogste, vaak besneeuwde toppen, de Gran Sasso d’Italia en de Majella die het landschap bepalen. Het wordt wel omschreven als de meest ruige streek van Italië. Masciarelli is een begrip in het ruige Abruzzo en ver daar buiten.

Masciarelli Linea Classica Trebbiano d’Abruzzo

Masciarelli Linea Classica Trebbiano d'Abruzzo
Gianni Masciarelli heeft samen met Edoardo Valentini (beiden ondertussen overleden) de Abruzzo op de wereldkaart gezet. Gianni gaf veel aandacht aan het land, zijn wijncultuur en traditie. Marina Cvetic, de vrouw van Gianni, heeft onder haar dynamische en bezielende leiding de wijnen op een nog hoger kwalitatiever niveau getild. Marina Cvetic heeft inmiddels mondiaal respect verkregen en wordt in één adem genoemd met de allerbeste Italiaanse oenologen.

De wijngaarden, verspreid over de verschillende gebieden in de Abruzzen, zijn in totaal 320 ha. groot. De meeste wijngaarden liggen op een hoogte van 200 tot 500 meter in de nabijheid van de Adriatische Zee. Ze staan voornamelijk aangeplant met de lokale rassen Montepulciano en Trebbiano. Het hart van de wijngaard kun je vinden in San Martino sulla Marucina.

Deze Trebbiano is een licht gele wijn en heeft een verfijnde geur van peer, abrikoos en een beetje groene kruiden. De smaak is vol en elegant en je proeft rijp geel fruit met prettige zachte zuren. Een fijne wijn die je zo kunt drinken of samen met de lokale pecorino met een draadje saffraan, maccheroni alla chitarra met aglio, olio en peperoncini.

€ 9,95 per fles

Bestellen

abrikoos, Abruzzen, Gianni Masciareli, maccheroni alla chitarra, Marina Cvetic, pecorino, peer, Trebbiano, vol, witte wijn, zacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Gijs Wijnen


vangijswijn@gmail.com
06-11 64 82 62

Pouckedijk 1, 4543 RL  Zaamslag

 

logo van gijs wijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte