Skip to main content
Novacella Kerner, Alto Adige, Italië

Novacella Kerner
Alto Adige, Italië

De Abbazia di Novacella (of Kloster Neustift) ligt ten noorden van Bressanone (Brixen) in Alto Adige (Südtirol). De Augustijner Kanunniken zijn hier al 850 jaar geleden in het dal van de Isarco (Eisack) begonnen met wijn maken en dat maakt dit bedrijf één van de oudste wijnbedrijven ter wereld. Er is nog een andere bijzonderheid: de wijngaarden die om het klooster liggen, zijn de meest noordelijke van heel Italië. De hoogte (600-900 meter), het frisse klimaat en de minerale bodem zijn ideaal voor een optimale ontwikkeling van aroma’s voor de typische witte wijnen van Valle Isarco zoals Sylvaner, Müller Thurgau, Riesling, Veltliner en met name Kerner. Het is hier te hoog en te koud voor het maken van rode wijnen, waardoor het bedrijf ook wijngaarden en kelders bezit bij en ten zuiden van Bolzano voor met name de Lagrein en de Pinot Nero. Inmiddels laten de monniken het wijnmaken over aan specialisten en niet zonder resultaat: zo werd wijnmaker Celestino Lucin in 2009 gekozen door Gambero Rosso als beste van Italië. Ieder jaar is er wel weer een wijn die in dezelfde gids drie glaasjes krijgt en het bedrijf heeft ook een ster, dus ten minste 10 keer een wijn met drie glaasjes gehad.

Frisse, fruitige wijnen met prachtig rijpe zuren, diepgang en mineraliteit die zeer geschikt zijn als gastronomische begeleiders!
Een bleekgele kleur, met in de neus appel, perzik, mango, kruidig en witte peper. In de mond een zachte aanzet, daarna strakker met weer kruidigheid en citroen- en sinaasappelschil. Zeer zuiver, sappig en precies. Prachtige rijpe zuren die samen met mineralen tot een lange afdronk leiden. Superwijn!
WineLife april/mei 2015: Bijzonder aanbevolen
Wine & Spirits Magazine augustus 2015 – Year’s best Alto Adige, BEST BUY 88 pts (2014)

€ 21,00 per fles

BESTELLEN & VERZENDEN

Na je bestelling maken we een factuur aan. Zodra de factuur betaald is, maken we je bestelling verzendklaar. We bezorgen gratis in een straal van 15 km rondom Zaamslag. Voor verzending per pakketpost betaal je een bijdrage aan de verzendkosten van € 6,95 per doos.

Bestelformulier

Geef de naam/namen op van de wijn(en) die je wilt bestellen en het aantal flessen aub.

Andere witte wijnen