Skip to main content
Pélous Blanc, Cévennes

Pélous Blanc
Cévennes, Frankrijk

Philippe Nusswitz komt uit de Elzas en is van oorsprong sommelier. Hij heeft als sommelier in de Elzas gewerkt bij Auberge de l’Ill van de familie Haeberlin, met drie Michelinsterren. In 1986 is Philippe uitgeroepen tot de beste sommelier van Frankrijk.
Samen met zijn vrouw Pascale en zijn kinderen woont hij sinds 2002 in een oude ‘mas’ uit de 17e eeuw in Durfort in de zuidoost hoek van de Cevennen. Philippe maakt wijn, Pascale runt de verhuur van kamers. Gelukkig heeft hij net zo’n goede hand van wijn maken als van wijnproeven. Philippe houdt ervan zo puur en zuiver mogelijk te werken. Zijn wijnen zijn krachtig en elegant, stevig maar ook fris. Die frisheid heeft te maken met het klimaat: het kan in de zomer behoorlijk warm zijn overdag, maar ‘s nachts koelt het flink af waardoor de frisheid behouden blijft.

De Pélous Blanc heeft florale aroma’s met fris citrusfruit. In de mond voelt hij zacht aan, rond maar ook mooi fris door de aanwezige zuren.

€ 8,90 per fles

BESTELLEN & VERZENDEN

Na je bestelling maken we een factuur aan. Zodra de factuur betaald is, maken we je bestelling verzendklaar. We bezorgen gratis in een straal van 15 km rondom Zaamslag. Voor verzending per pakketpost betaal je een bijdrage aan de verzendkosten van € 6,95 per doos.

Bestelformulier

Geef de naam/namen op van de wijn(en) die je wilt bestellen en het aantal flessen aub.

Andere witte wijnen